Снимка PexelsРедактор: Виолета Николаеваe-mail: Швеция се застъпва за Чехия пред Русия.Депутатът от

...
Снимка PexelsРедактор: Виолета Николаеваe-mail: Швеция се застъпва за Чехия пред Русия.Депутатът от
Коментари Харесай

Швеция иска да въведе ограничения срещу Русия заради Чехия

Снимка Pexels

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Швеция се застъпва за Чехия пред Русия.

Депутатът от Швеция Ханс Уолмарк прикани външния министър Ан Линде да вкара ограничаващи ограничения против Русия в символ на взаимност с Чехия, съобщи RT.
В обръщението си към външния министър заместникът означи, че Стокхолм реагира на дипломатическия скандал „ сдържано “ и не бърза да удовлетвори настояванията на Прага за осъществяване на „ групова акция на взаимност “ против Москва.

" Шведската страна също не демонстрира признаци за използване на ограничения, ориентирани против личния състав на съветското посолство, или опити за съгласуване на дейности в границите на Европейски Съюз в тази област ", акцентира парламентарят.

Руското външно министерство разгласява имената на осем жители на страните от Европейски Съюз, на които е неразрешено влизането в Русия. Списъкът включва, наред с други, ръководителя на Европейския парламент Давид Мария Сасоли, заместник-председателят на Европейската комисия за полезности и бистрота Вера Юрова и член на френската делегация в ПАСЕ Жак Мейр.

Стокхолм счита, че рестриктивните мерки " не са оправдани, правно неразбираеми и показват политически претекстове ". От там подчертаха, че Москва е взела такова решение в отговор на глобите на Европейски Съюз против шестима руснаци на 2 и 22 март. В листата са ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин, шефът на Росгвардия Виктор Золотов, основният прокурор Игор Краснов и ръководителят на Федералната работа за осъществяване на наказванията Александър Калашников.

Чешките управляващи също упрекнаха съветските специфични служби в средата на април в организирането на детонация в склад за муниции във Врбетица през 2014 година, при която починаха двама души. Редица чиновници на съветското посолство бяха изгонени от Прага. Това предизвика възмездие и докара до дипломатически скандал.
Москва отхвърли всички обвинявания, като ги назова неуместни и неоснователни. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР